Roskasarjat: Squeak the Mouse

squeak3

squeakJokainen lapsi on varmaan piirrettyjä tapittaessaan toivonut, että edes kerran ärsyttävät jahdattavat Tipi, Jerry, Speedy Gonzales tai Maantiekiitäjä saisivat köniinsä ja tulisivat syödyiksi. Italialainen taiteilija Massimo Mattioli lähtee tästä asetelmasta teoksessaan Squeak the Mouse.

Käytännössä kyseessä on Simpsoneiden Itchy & Scratchy -piirrettyjä muistuttavaa menoa, jossa piirrosväkivaltaan sekoittuu verta, visvaa ja suolenpätkiä. Ensimmäinen episodi tosiaan päättyy siihen, että aikansa kissaa kiusattuaan, näsäviisas Squeak jää kiinni ja hänen päänsä revitään irti ja heitetään päin tiiliseinää. Oppiipahan olemaan tunkematta nälkäisen kissan peräaukkoon dynamiittia.

Mattioli kuitenkin kasvattaa parodiaansa käsittämään myös muita kaavamaisia genrejä. Squeak ei suostu lepäämään haudassaan, vaan palaa kostamaan kissan huuruisille kotibileille, joissa laittomia päihteitä ja graafista seksiä piisaa. Pian kissan koko kaveripiiri on pistetty kylmäksi. Voiko epäkuolleelle hiirihirviölle pistää hanttiin?

squeak1

Tex Averyn Iso Paha Susi tekee cameon.

squeak4

Not cool, Squeak.

Mattiolin parodian aihe on ilmeinen, ja samankaltaisia naivistisen ilmeen ja kauhuelokuvamaisen väkivallan yhdistäviä sarjakuvia on toki nähty runsaasti muutenkin. Mutta kiistatta hän osaa kuljettaa sanatonta tarinaa eteenpäin helposti luettavaksi, ja naurettavaksi. Kyseessä on härski ja roisi läträys. Parhaimmillaan se yltyy lähes mielipuoliseksi sekoiluksi. Huippukohdista mieleen tulee P.A. Mannisen Teräslilja-klassikko NekroManninen.

Yllättäen jopa nimettömäksi jäävän kissan kohtalosta onnistuu huolestumaan. Hänhän elää aikamoista painajaista ja on selvä altavastaaja, oli kyseessä ruuan saalistaminen tai naissuhteet. Päällimmäiseksi kysymykseksi jääkin, miksei tätä ole tehty animaatioksi. No, fanit sentään ovat sen YouTubessa tehneet.

Tietoja Paavo Ihalainen

Palaute, huomiot ja parannusehdotukset osoitteeseen paavo.ihalainen(at) elitisti.net
Kategoria(t): Huumori, kauhu, Komedia, parodia, Roskasarjakuvaa, Sarjakuvat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Roskasarjat: Squeak the Mouse

  1. Paluuviite: Roskasarjat: Toxic Avenger- eiku Crusaders | Ahvenaario

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s