PiF: Eevertti

0aaNZ

En pääasiassa pidä strippisarjakuvista, joissa staattinen hahmo laukoo vitsejä tyhjän taustan edessä. Sääntöön on yksi poikkeus: Karvinen Eevertti. Punk in Finland -foorumin Roskakorilla tehtaillut Eevertti-stripit muodostavat eräs hauskimmista sarjoista, jonka tiedän.

DBCmi

Eevertin juuret ovat PiF:in Rogen Paskimmat sarjakuvat -ketjussa vuodelta 2012. Punkkarit yrittivät lyödä toinen toisensa laudalta esittelemällä toinen toistaan kelvottomampia pienissä paikallislehdissä julkaistavia amatööristrippejä.

Ketjussa esiteltyjä kuvotuksia ovat mm. Pöyrööt, Vinoileva Hiiri, Petteri Peruna ja Örppis. En suosittele tutustumaan nähin, jos haluaa pitää yllä uskoa suomalaisen sarjakuvan tulevaisuuteen. Osan näistä kustannuksella on foorumilla pidetty hauskaa ja luotu hauskempia versioita. Eevertti on kuitenkin jotain omaa luokkaansa.

origeevertti

Alkuperäinen Eevertti. Tätä ei ole modifioitu mitenkään, eikä juttu ole edes sarjan huonoimmasta päästä.

Hyväntahtoisesta (mutta vitseiltään käsittämättömän ankeasta) eläinstripistä kuoriutui nimimerkki t. nössöillään käsissä kierosilmäinen ja ronskisti ylipainoinen otus, joka laukoi bändi- ja navanalusvitsejä. Hiljakseen ketjun käyttäjät kuitenkin ottivat yksinkertaisen Paint-piirroksen omakseen ja alkoivat siirtää Eevertin mitä erilaisempiin tilanteisiin. Tällä hetkellä ketjussa on sivuja jo yli 450.

snookertsakki

Snooker-tsakki. Koirien laji.

Huikeimmillaan käytiin tripillä kuussa, mutta sittemmin Eevertti on juurtunut maahan akuankkamaisesti kokeilemaan erilaisia ammatteja ja urheilulajeja ja löytämään niistä joko pimeimmät puolet tai hahmolle ominaisen twistin.

deGIXzz

Paskahuumori toimii aina.

Mikä sitten tekee Eevertistä niin hauskan? Monilla strippisarjakuvilla ei ole oikeasti mahdollisuuksia olla yllättävä, sillä kiveen hakattu kolmen ruudun kaava, tasasisesti ilmestyvät deadlinet ja haaveet markkinointi-ikonin luomisesta pitävät reunat olemattomiin hiottuina. Mutta Eevertti voi tehdä mitä vain, ja usein tekeekin.

paraseeverttiever

Eräs kaikkien aikojen suosikeistani, vaikken tiedä Lörssonin musiikista mitään.

Ei kannata yrittää selittää sen tarkemmin, se ei siitä ainakaan hauskemmaksi muutu. Joku voi luulla, että tässä on kyseessä aprillipila. Moisesta, ja koko päivästä ei tarvinne enää sanoa, kuin lainata Eevertin mottolausetta:

”Ja piut paut minä.”

Eevertti best.

PS. Jos nimimerkki This is fantastic, I´m in heaven lukee tämän, minullekkin kelpaisi Eevertti-pinssi.

Tietoja Paavo Ihalainen

Palaute, huomiot ja parannusehdotukset osoitteeseen paavo.ihalainen(at) elitisti.net
Kategoria(t): anarkismi, Hall of Fame, Huumori, koira, Komedia, parodia, Sarjakuvat, Tietokoneet ja Internet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: PiF: Eevertti

  1. Occo sanoo:

    Melko täsmällinen (ja näköinenkin!) strippi Lörssonin keikasta. Vertailukohteeksi:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s