Ishinomori: The Legend of Zelda – A Link to the Past

link2

linktothepastMinulta on toivottu ammoisen Nintendo Power-lehden sarjakuvien arvostelua, ja sattumoisin kirjastosta löytyikin arvostetun (ja myös kaikkien aikojen tuotteliaimpana pidetyn) manga-artisti Shotaro Ishinomorin adaptaatio rakastetusta Super Nintendo -pelistä A Link to the Past. Kyseinen sarjakuva kulki NP-lehdessä vuoden 1992 ajan kaikissa 12 numerossa, ja koottiin omaksi albumikseen vuonna 1993.

link3Hyrulen valtakunnassa asuva nuori Link herää eräänä synkkänä ja myrsykyisänä yönä telepaattiseen avunhuuntoon. Valtakunnan prinsessa Zelda kaipaa apua, sillä häijy velho Agahnim kätyreineen on kaappaamassa häntä ja ottamassa valtakuntaa haltuunsa. Zeldan pelastaminen vie Linkin suureen seikkailuun, joka vie häntä myös syvemmälle Hyrulen historiaan ja myös tuo yhteyden hänen kauan kadoksissa olleisiin vanhempiinsa. Link kasvaa eppävarmasta pojanklopista urheaksi ritariksi tarinan mittaan.

Itse en ole koskaan pelannut yhtään Legend of Zelda -peliä, joten en osaa sanoa, kuinka tarkka adaptaatio on. Käsittääkseni Ishinomori on lisännyt soppaan uusia hahmoja ja omanlaisiaan tapahtumia. link6Yhtä kaikki, videopelimäinen tehtävien suoraviivaisuus ja paikasta toiseen poukkoilu kuitenkin näkyvät juonessa. Link tarvitsee milloin minkäkin taikamiekan, loitsun tai muun esineen päästäkseen etenemään kohti Agahnimia ja mystistä voimaa hänen taustallaan.

Kuitenkin sarjaa on syystä lämmöllä muistettu, ja pidetty eräänä parhaista videopeliin pohjautuvista sarjakuvista. Ishinomorin piirrosjälki on selvästi velkaa hänen oppi-isälleen Osamu Tezukalle. Tämän joustava viiva tuo eloon niin parin luonteenpiirteen hahmot, kuin etenkin taikamaailman erilaiset miljööt, efektit kuten salamointi ja sade, ja mikä hienointa, hirviöt.

link5

Hiekkahirviö tunnetaan nimeltä.

Kaunis vesiväriväritys viimeistään kielii, ettei kyseistä sarjakuvaa ole tehty aivan sutaisten, vaan siihen on myös panostettu. Tuohon valtakunnanaikaan videopelilehdet ovat olleet maailmanlaajuisestikin merkittäviä brändin edistäjiä. Ja kaikki lapsuudestaan Nintendon muistavathan tietävät, että oli aika, jolloin kyseinen firma ei tuntunut laskevan huonoa tuotetta käsistään.

link4

Teinipojalle luonnollisesti oman raivonsa hillintä on eräs vaikeimmista asioista.

Tietoja Paavo Ihalainen

Palaute, huomiot ja parannusehdotukset osoitteeseen paavo.ihalainen(at) elitisti.net
Kategoria(t): fantasia, Japani, Kasvutarina, Mainstream, Manga, Pelit, Sarjakuvat Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Ishinomori: The Legend of Zelda – A Link to the Past

  1. Paluuviite: Ishinomori: Cyborg 009 | Ahvenaario

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s